preloader
Przejdź do głównej treści

Czcionka:

Kontrast:

Jedzenie na Dominikanie

jedzenie1

Sancocho

Klasyczne dominikańskie danie składające się z ryżu, czerwonej fasoli, mięsa, sałatki i smażonych plantanów.

jedzenie2

Tostones

Puree z gotowanych zielonych plantanów, często podawane na śniadanie z cebulą, serem, jajkami lub salami.

jedzenie3

Arroz con leche

Dominikańska wersja ryżu z mlekiem, deser o bogatym smaku cynamonu i wanilii.

DALL·E 2024-03-01 13

Habichuelas con dulce

Słodki deser z czerwonej fasoli, podawany z ciasteczkami (galletas) lub słodkim chlebem, szczególnie popularny w okresie Wielkanocnym.

DALL·E 2024-03-01 13

Mangu

Puree z gotowanych zielonych plantanów, często podawane na śniadanie z cebulą, serem, jajkami lub salami.